Publikavimo data: 2024-04-17
Tinktūra iš bruknių
Bruknių tinktūra namuose paprastai gaminama iš šviežių uogų. Jų pagrindu paruoštas gėrimas yra ryškesnio skonio ir aromato. Neturint šviežių miško dovanų, galima naudoti šaldytą produktą. Bruknės yra vienos iš atspariausių šalčiui uogų ir žemoje temperatūroje išlaiko visas naudingąsias savybes. Bruknių tinktūra gaminama degtinės pagrindu. Gėrimas ruošiamas 3 savaites.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Nuplautas arba atitirpintas uogas supilkite į dubenį ir šiek tiek sutrinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite koncentratą. Cukrų plona srovele supilkite ant uogų taip, kad jis padengtų spanguoles ir visiškai su jomis nesusimaišytų.
Žingsnis 3
Pasigaminkite tinktūrą. Į indą su uogomis ir cukrumi supilkite degtinę. Įpilkite atsargiai, plona srovele. Dėl to spanguolės pakils į viršų, pats cukrus laikui bėgant padidės. Skysčio nebūtina kratyti. Uždenkite dangteliu ir 21 dieną stiklainį išneškite į tamsią vietą.
Žingsnis 4
Tinktūrą perkoškite. Išimkite gėrimą, gerai suplakite. Perkoškite tinktūrą per 3-4 marlės sluoksnius.
Kategorijos