Tinktūra iš bruknių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Tinktūra iš bruknių

Bruknių tinktūra namuose paprastai gaminama iš šviežių uogų. Jų pagrindu paruoštas gėrimas yra ryškesnio skonio ir aromato. Neturint šviežių miško dovanų, galima naudoti šaldytą produktą. Bruknės yra vienos iš atspariausių šalčiui uogų ir žemoje temperatūroje išlaiko visas naudingąsias savybes. Bruknių tinktūra gaminama degtinės pagrindu. Gėrimas ruošiamas 3 savaites.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
218 kcal.
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tinktūra iš bruknių Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Nuplautas arba atitirpintas uogas supilkite į dubenį ir šiek tiek sutrinkite.

Žingsnis 2

Tinktūra iš bruknių Žingsnis 2
Paruoškite koncentratą. Cukrų plona srovele supilkite ant uogų taip, kad jis padengtų spanguoles ir visiškai su jomis nesusimaišytų.

Žingsnis 3

Tinktūra iš bruknių Žingsnis 3
Pasigaminkite tinktūrą. Į indą su uogomis ir cukrumi supilkite degtinę. Įpilkite atsargiai, plona srovele. Dėl to spanguolės pakils į viršų, pats cukrus laikui bėgant padidės. Skysčio nebūtina kratyti. Uždenkite dangteliu ir 21 dieną stiklainį išneškite į tamsią vietą.

Žingsnis 4

Tinktūra iš bruknių Žingsnis 4
Tinktūrą perkoškite. Išimkite gėrimą, gerai suplakite. Perkoškite tinktūrą per 3-4 marlės sluoksnius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos