Publikavimo data: 2024-06-22
Tradiciniai kepti pyragėliai
Labai skanus tradicinis patiekalas! Patiks beveik visiems. Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarų variantais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles, druską, cukrų ir 5 šaukštus miltų. Išmaišykite. Uždenkite dubenį skudurėliu ir padėkite į šiltą vietą 20-25 minutėms. Tešla turėtų padidėti ir pasidengti burbuliukais. Supilkite augalinį aliejų ir likusius miltus. Maišykite šaukštu arba mentele iki vientisos masės. Minkykite tešlą rankomis, ji turi būti minkšta ir šiek tiek lipni. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite iš tešlos rutulį. Švarų dubenį ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą šiltai pakilti.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlių įdarą. Nuplaukite, nulupkite, išvirkite bulves, pasūdykite ir sutrinkite. Svogūnus susmulkinkite ir apkepkite iki auksinės spalvos, kartu su kepimo aliejumi sudėkite į bulvių košę. Gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite prieskonių. Padalykite tešlą į maždaug 18 vienodų dalių, suformuokite rutuliukus. Leiskite tešlai šiek tiek pakilti, 5-7 minutes. Pirštais švelniai išminkykite rutuliukus į plokštainį.
Žingsnis 3
Užtepkite įdarą, maždaug po 1 valgomąjį šaukštą. Užspauskite kraštus ir suformuokite paplotėlius. Į keptuvę ar gilią keptuvę įpilkite daug aliejaus, maždaug pusės pyragėlių aukščio, kad keptųsi kaip gilioje keptuvėje, ir įkaitinkite. Dėkite paplotėlius siūle žemyn ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus paplotėlius išimkite skepetaite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Paruošta!
Kategorijos