Publikavimo data: 2025-08-20
Tradicinis Olivier
Olivier salotos jau daugelį metų yra vienas populiariausių patiekalų ant šventinių stalų. Šis gerai žinomas patiekalas gerokai skiriasi nuo savo pirmtako, kurį išrado Lucienas Olivjė (Lucien Olivier). Jo salotų variacija buvo išskirtinė. Į ją įėjo tetervinų ir kurapkų filė, vėžių kakleliai, sultinio želė kubeliai. Mūsų Olivjė garsėja tuo, kad jį gali sau leisti kiekvienas. Net kuklias pajamas turinčios šeimos. Ir vis dėlto šis patiekalas visada išliks pirmuoju mūsų šventėse.
Žingsnis 1
Nulupkite virtas bulves ir morkas. Bulves ir morkas supjaustykite maždaug 1 cm x 1 cm ar mažesniais kubeliais. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus.
Žingsnis 2
Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, tokio pat dydžio kaip bulvės ir morkos. Nuluptus kiaušinius taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Viską sudėkite į didelį dubenį.
Žingsnis 3
Iš žirnių nusausinkite skysčio perteklių. Visus susmulkintus produktus sudėkite į didelį indą, kuriame bus patogu viską sumaišyti. Įdėkite majonezo, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Kategorijos