Tradicinis Olivier pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Tradicinis Olivier

Olivier salotos jau daugelį metų yra vienas populiariausių patiekalų ant šventinių stalų. Šis gerai žinomas patiekalas gerokai skiriasi nuo savo pirmtako, kurį išrado Lucienas Olivjė (Lucien Olivier). Jo salotų variacija buvo išskirtinė. Į ją įėjo tetervinų ir kurapkų filė, vėžių kakleliai, sultinio želė kubeliai. Mūsų Olivjė garsėja tuo, kad jį gali sau leisti kiekvienas. Net kuklias pajamas turinčios šeimos. Ir vis dėlto šis patiekalas visada išliks pirmuoju mūsų šventėse.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Tradicinis Olivier Žingsnis 1
Nulupkite virtas bulves ir morkas. Bulves ir morkas supjaustykite maždaug 1 cm x 1 cm ar mažesniais kubeliais. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus.

Žingsnis 2

Tradicinis Olivier Žingsnis 2
Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, tokio pat dydžio kaip bulvės ir morkos. Nuluptus kiaušinius taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Viską sudėkite į didelį dubenį.

Žingsnis 3

Tradicinis Olivier Žingsnis 3
Iš žirnių nusausinkite skysčio perteklių. Visus susmulkintus produktus sudėkite į didelį indą, kuriame bus patogu viską sumaišyti. Įdėkite majonezo, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, salotos su virtomis daržovėmis, salotos su vištiena, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 15 minučių, vakarienė, nauji metai, bulvių sezonas, morkų sezonas, agurkų sezonas, alyvuogės, salotos naujiems metams, receptų knyga, salotos su kiaušiniais, salotos su konservuotais žirneliais, salotos su vištienos filė, alyvuogės su šviežiais agurkais, salotos su majonezu, salotos su daržovėmis, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su vištienos filė, alyvuogės su morkomis

Kategorijos