Publikavimo data: 2024-05-25
Traški pita su sūriu
Apie šią duonos rūšį pirmą kartą rašoma Senajame Testamente. Pita gana populiari arabų šalyse. Pita - tai nerauginta arba mielinė plokščia duona, kurios vidus yra orus, o išorė - traški. Paruoštos pitos viduje susidaro erdvė, tarsi kišenė, todėl ją lengva pripildyti įvairiais įdarais.
Žingsnis 1
Į tarkuotą sūrį įmuškite kiaušinį, galite ir be jo, bet kiaušinis leis sūriui "neišbėgti" ir sulaikys sūrio masę. Pitą perpjaukite ne iki galo ir įdarykite sūrio faršu.
Žingsnis 2
Dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Taip pat galite naudoti mikrobangų krosnelę. Pitos kepti nereikia, bet leiskite sūriui išsilydyti.
Kategorijos