Traškūs kepti kepenėlių paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Traškūs kepti kepenėlių paplotėliai

Kai kurie žmonės atsargiai žiūri į kepeninę. Ir ne veltui. Joje yra naudingiausių ingredientų - kepenų, inkstų, plaučių, kuriuos jau seniai pripažino kulinarai. Šie mėsos gaminiai pasižymi ne tik mažu kalorijų kiekiu, bet ir gausiu maistinių medžiagų rinkiniu. Toks kepimo būdas kaip kepimas leidžia išgauti apetitą keliančią traškią plutelę, po kuria yra švelnus ir aromatingas įdaras.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
310 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Traškūs kepti kepenėlių paplotėliai Žingsnis 1
Į šiltą vandenį suberkite druską, cukrų, mieles ir šiek tiek miltų. Po 10 minučių įpilkite augalinį aliejų ir likusius miltus ir užminkykite vidutinio sunkumo tešlą. Uždenkite ir palikite pakilti 1 valandą.

Žingsnis 2

Traškūs kepti kepenėlių paplotėliai Žingsnis 2
Įdarui išvirkite kepenėles, sumalkite jas mėsmale, sudėkite augaliniame aliejuje pakepintus svogūnus. Išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Įmuškite du kiaušinius, kad kepenys suliptų. Pakilusią tešlą padalykite į mažus rutuliukus. Juos iškočiokite į plokščius paplotėlius, ant kiekvieno dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius.

Žingsnis 3

Traškūs kepti kepenėlių paplotėliai Žingsnis 3
Kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Paruoštus paplotėlius sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą dubenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos