Publikavimo data: 2024-06-15
Traškūs kepti kepenėlių paplotėliai
Kai kurie žmonės atsargiai žiūri į kepeninę. Ir ne veltui. Joje yra naudingiausių ingredientų - kepenų, inkstų, plaučių, kuriuos jau seniai pripažino kulinarai. Šie mėsos gaminiai pasižymi ne tik mažu kalorijų kiekiu, bet ir gausiu maistinių medžiagų rinkiniu. Toks kepimo būdas kaip kepimas leidžia išgauti apetitą keliančią traškią plutelę, po kuria yra švelnus ir aromatingas įdaras.
Žingsnis 1
Į šiltą vandenį suberkite druską, cukrų, mieles ir šiek tiek miltų. Po 10 minučių įpilkite augalinį aliejų ir likusius miltus ir užminkykite vidutinio sunkumo tešlą. Uždenkite ir palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 2
Įdarui išvirkite kepenėles, sumalkite jas mėsmale, sudėkite augaliniame aliejuje pakepintus svogūnus. Išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Įmuškite du kiaušinius, kad kepenys suliptų. Pakilusią tešlą padalykite į mažus rutuliukus. Juos iškočiokite į plokščius paplotėlius, ant kiekvieno dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius.
Žingsnis 3
Kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Paruoštus paplotėlius sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą dubenį.
Kategorijos