Publikavimo data: 2025-08-18
Traškūs pitos vokeliai su įdaru
Šiandien norėčiau pasiūlyti pasigaminti karštą užkandį - vokelius su traškiais kraštais ir sultingu įdaru viduje. Tešlos ruošti nereikia, ją pakeisime plona armėniška pita duona. Įdaras taip pat bus greitas, nereikės kepti daržovių, nes vokeliai yra ploni ir gerai apkepti. Puikus variantas pradedantiesiems kulinarams arba greitam iškylos paruošimui.
Žingsnis 1
Plonai susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Taip kopūstai šiek tiek suminkštės ir neteks kartumo.
Žingsnis 3
Po 5 minučių kopūstus išverskite į sietelį, kad nutekėtų visas vanduo.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūną. Kuo smulkiau, tuo geriau.
Žingsnis 5
Dideliame dubenyje rankomis gerai išmaišykite kopūstus, maltą mėsą ir svogūnus. Mišinį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite šakute.
Žingsnis 7
Ploną armėnišką pitą supjaustykite maždaug 8x8 cm kvadratėliais.
Žingsnis 8
Į vieną kvadrato kampą dėkite įdarą ir užriškite voką.
Žingsnis 9
Vokų kraštus patepkite kiaušiniu ir tvirtai suspauskite.
Žingsnis 10
Sudėkite vokus į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 11
Kepkite vokelius iš abiejų pusių 5-7 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 12
Paruoštus vokus sudėkite ant servetėlių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Kategorijos