Publikavimo data: 2025-08-18
Trynių satsivi padažas
Satsivi yra populiarus gruziniškas padažas. Jo pavadinimas reiškia "šaltas patiekalas". Dažniausiai patiekiamas su mėsa. Yra daug šio padažo receptų. Juos vienija vienas dalykas: juose naudojama daug graikinių riešutų. Karštas padažas yra skystos grietinės konsistencijos. Atvėsęs jis tampa tirštesnis. Padažo skonis priklauso nuo graikinių riešutų kokybės ir tinkamai parinktų prieskonių.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnų mišrainę. Paimkite puodą, ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir česnakus. Pakepinkite juos ant vidutinės ugnies. Suberkite miltus, tada vištienos sultinį ir gvazdikėlius. Mišinį gerai išvirkite.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutų ir prieskonių mišinį ir baigkite virti. Sumaišykite susmulkintus riešutus, žoleles, prieskonius. Viską gerai išmaišykite. Užvirinkite actą. Į riešutų mišinį supilkite trynius ir actą. Dar kartą gerai išmaišykite. Sudėkite svogūnų ir riešutų mišinį. Sūdykite satyvų padažą ant vidutinės ugnies jo neužvirindami.
Kategorijos