Publikavimo data: 2024-06-23
Tuno filo
Filo krepšeliai su tunu sužavės neįprasta išvaizda ir įvairiapusišku skoniu. Apatinė pakopa pripildyta sūriu konservuoto tuno ir alyvuogių įdaru. Viršuje - vyšniniai pomidorai, kurie patiekalui suteikia saldžių natų. O švelni fillo tešla tirpsta burnoje. Ją galite pasigaminti namuose arba nusipirkti parduotuvėje paruoštų lakštų. Renkantis konservuotą tuną galioja taisyklė: kuo mažiau sudėties, tuo geriau. Kokybiškuose tuno konservuose yra tik žuvies ir druskos.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite tuną, alyvuoges ir trynius. Įberkite druskos, pipirų ir majonezo. Įdarą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlą. Kiekvieną tešlos lakštą patepkite sviestu ir perlenkite per pusę, tada dar kartą patepkite ir perlenkite į kvadratėlius. Viršų dar kartą patepkite riebalais ir sudėkite į keksiukų formą.
Žingsnis 3
Iškepkite filo su tunu. Į kiekvieną tešlos formą dėkite po šaukštą įdaro. Viršų papuoškite vyšnių puselėmis ir alyvuogėmis. Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Tada atvėsinkite.
Kategorijos