Tuno filo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Tuno filo

Filo krepšeliai su tunu sužavės neįprasta išvaizda ir įvairiapusišku skoniu. Apatinė pakopa pripildyta sūriu konservuoto tuno ir alyvuogių įdaru. Viršuje - vyšniniai pomidorai, kurie patiekalui suteikia saldžių natų. O švelni fillo tešla tirpsta burnoje. Ją galite pasigaminti namuose arba nusipirkti parduotuvėje paruoštų lakštų. Renkantis konservuotą tuną galioja taisyklė: kuo mažiau sudėties, tuo geriau. Kokybiškuose tuno konservuose yra tik žuvies ir druskos.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno filo Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite tuną, alyvuoges ir trynius. Įberkite druskos, pipirų ir majonezo. Įdarą išmaišykite.

Žingsnis 2

Tuno filo Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlą. Kiekvieną tešlos lakštą patepkite sviestu ir perlenkite per pusę, tada dar kartą patepkite ir perlenkite į kvadratėlius. Viršų dar kartą patepkite riebalais ir sudėkite į keksiukų formą.

Žingsnis 3

Tuno filo Žingsnis 3
Iškepkite filo su tunu. Į kiekvieną tešlos formą dėkite po šaukštą įdaro. Viršų papuoškite vyšnių puselėmis ir alyvuogėmis. Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Tada atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos