Publikavimo data: 2024-04-17
Turkija pastorma
Manoma, kad pastormos receptą 1887 m. Niujorke išrado žydų imigrantas Volfas. Laikui bėgant buvo sukurta daugybė pastorma sumuštinių rūšių ir šis patiekalas tapo labai populiarus. Nors pastorma galima rasti daugelio JAV miestų valgiaraščiuose, populiariausias jis išlieka Niujorke. Pastorma gali būti gaminamas iš jautienos, kiaulienos, vištienos arba kalakutienos krūtinėlės.
Žingsnis 1
Išmirkykite mėsą. Pieną sumaišykite su druska. Pamirkykite jame kalakutienos filė ir palikite šaldytuve 2,5-3 val.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Augaliniame aliejuje sumaišykite čiobrelius, juoduosius ir raudonuosius pipirus. Sudėkite smulkintą česnaką. Pamirkytą filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Filė puseles kruopščiai ir tvirtai sutvirtinkite virvele. Jei turite visą filė gabalą, siūlų galite iš viso nenaudoti. Apšlakstykite mėsą marinatu. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą. Sudėkite filė į kepimo indą ir 35-40 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Leiskite pastormai visiškai atvėsti, nuimkite siūlus ir supjaustykite mėsą griežinėliais.
Kategorijos