Publikavimo data: 2024-03-29
Turkiška plokštainis
Turkiškas plokštainis arba, kaip dar vadinama, gözleme plokštainis yra nacionalinis patiekalas. Jis kepamas keptuvėje. Dėl įdaro jis būna labai sotus. Turkiškos plokštainio duonos recepte, apie kurį jums papasakosime, yra sūrio. Prieš iškočiojant tešla patepama augaliniu aliejumi. Todėl ją pavyksta padaryti labai ploną, o iškepus ji netrikdo įdaro skonio. Rinkitės pusiau kietą sūrį. Pavyzdžiui, "Uglich" arba olandišką sūrį.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą avinžirniams. Į gilų dubenį supilkite vandenį, suberkite druską ir maišykite, kol ištirps. Supilkite augalinį aliejų. Nuolat maišydami dalimis įberkite miltus. Kai ji įgaus geresnę formą, išminkykite. Uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite gözleme plokštainio pagrindą. Ištraukite tešlą ir dar minutę ją minkykite. Padalykite į kelias lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Paimkite kočėlą ir iškočiokite mažus plokštainiukus. Abi puses patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite juos vieną ant kito. Palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Išvyniokite tortilijas. Kadangi tešla yra lanksti, galite ją ištempti rankomis ir padaryti labai ploną lakštą. Skersmuo turėtų atitikti keptuvės skersmenį. Ant vienos duonos pusės dėkite žolelių ir sūrio. Uždenkite kita puse ir užspauskite kraštus, būtinai juos gerai užspausdami.
Žingsnis 4
Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies. Kepkite tortilijas iš abiejų pusių po 2 minutes. Išimkite iš keptuvės ir iš abiejų pusių aptepkite sviestu, subadykite šakute. Štai ir viskas! Kaip matote, turkiškos plokštainio duonos receptas nėra labai sudėtingas.
Kategorijos