Užantspauduoti pergamente pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Užantspauduoti pergamente

"Eskimo" - tai kreminiai, šokoladu padengti ledai ant lazdelės. Jie gali būti paprasti arba su įvairiais priedais, pavyzdžiui, vaisiais, šokoladu ar riešutų trupiniais. Pirmasis idėją suvynioti šaltą skanėstą į vyniotinį ir patiekti jį ant lazdelės sugalvojo amerikiečių parduotuvės savininkas Chrisas Nelsonas. Savo išradimą jis pavadino "Eskimo pie", t. y. "eskimų pyragas". Pergamentinius ledus nesunku pasigaminti namuose, svarbiausia tiksliai laikytis recepto.
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
364 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
30 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.87/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Užantspauduoti pergamente Žingsnis 1
Paruoškite pieno pagrindą. Sumaišykite cukrų ir vanilinį cukrų su pieno milteliais, atskieskite 200 ml įprasto pieno, gerai išmaišykite. Likusiame piene ištirpinkite kukurūzų krakmolą. Užvirinkite pieno ir cukraus mišinį, supilkite krakmolo mišinį, išmaišykite ir leiskite sutirštėti. Tada perkoškite ir uždenkite maistine plėvele. Leiskite visiškai atvėsti.

Žingsnis 2

Užantspauduoti pergamente Žingsnis 2
Paruoškite ledinukus. Išplakite šaltą grietinėlę mikseriu iki minkštos, purios masės. Sudėkite pieno pagrindą, išmaišykite, supilkite į formeles ir 2-3 val. padėkite į šaldiklį. Tada į ledus įkiškite lazdeles. Leiskite užšalti dar 2-3 valandas.

Žingsnis 3

Užantspauduoti pergamente Žingsnis 3
Ledus apliekite glajumi. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Išimkite ledinukus iš formelių, pamerkite juos į glajų ir leiskite jam sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos