Publikavimo data: 2024-06-13
Užantspauduoti pergamente
"Eskimo" - tai kreminiai, šokoladu padengti ledai ant lazdelės. Jie gali būti paprasti arba su įvairiais priedais, pavyzdžiui, vaisiais, šokoladu ar riešutų trupiniais. Pirmasis idėją suvynioti šaltą skanėstą į vyniotinį ir patiekti jį ant lazdelės sugalvojo amerikiečių parduotuvės savininkas Chrisas Nelsonas. Savo išradimą jis pavadino "Eskimo pie", t. y. "eskimų pyragas". Pergamentinius ledus nesunku pasigaminti namuose, svarbiausia tiksliai laikytis recepto.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno pagrindą. Sumaišykite cukrų ir vanilinį cukrų su pieno milteliais, atskieskite 200 ml įprasto pieno, gerai išmaišykite. Likusiame piene ištirpinkite kukurūzų krakmolą. Užvirinkite pieno ir cukraus mišinį, supilkite krakmolo mišinį, išmaišykite ir leiskite sutirštėti. Tada perkoškite ir uždenkite maistine plėvele. Leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite ledinukus. Išplakite šaltą grietinėlę mikseriu iki minkštos, purios masės. Sudėkite pieno pagrindą, išmaišykite, supilkite į formeles ir 2-3 val. padėkite į šaldiklį. Tada į ledus įkiškite lazdeles. Leiskite užšalti dar 2-3 valandas.
Žingsnis 3
Ledus apliekite glajumi. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Išimkite ledinukus iš formelių, pamerkite juos į glajų ir leiskite jam sustingti.
Kategorijos