Publikavimo data: 2025-08-21
Uzbekų plokštainiai su įdaru
Uzbekų bandelės su įdaru - tai bandelės iš minkštos tešlos su sultingu varškės, sūrio ir žolelių įdaru. Tokias bandeles galima ruošti ir arbatos vakarėliui, ir svečiams sutikti. Jie gana sotūs, todėl gali būti ruošiami kaip užkandis.
Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite vandenį ir supilkite į gilų dubenį. Įberkite druskos ir supilkite augalinį aliejų. Supilkite miltus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 6 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo plokštainį. Aptepkite juos varške. Stambiai sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant varškės. Smulkiai supjaustykite žoleles ir įmaišykite į įdarą. Supjaustykite plokštainį spinduliais.
Žingsnis 3
Pradėkite sukti ratu. Šiek tiek susukite kūgį į plokščią duoną. Ant kepimo skardos išklokite kepimo popierių ir ant jo dėkite spurgas. Kiaušinį suplakite šakute, aptepkite juo paplotėlius ir palikite 10 minučių pastovėti. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos