Publikavimo data: 2024-03-29
Uzbekų plokštainis
Yra keletas uzbekiškų plokštainio rūšių, gaminamų iš skirtingos tešlos. Vienas populiariausių yra gizhda non (puri plokščia duona storais kraštais). Tradiciškai jie kepami tandyrinėje krosnyje, tačiau šiuolaikinėse orkaitėse juos galima kepti ir namuose. Kepant ant gaminio piešiamas raštas čekiču arba antspaudu. Perbraukiant tešlą išleidžiamas oro perteklius ir pagerėja tešlos skonis. Uzbekų plokštainio orkaitėje recepte papasakosime, kaip skaniai ir paprastai jį paruošti.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti bandelėms skirtą tešlą. Sumaišykite miltus su druska ir sausomis mielėmis. Supilkite kambario temperatūros vandenį ir palikite 7-10 minučių, kad mielės išbrinktų. Užminkykite tešlą. Leiskite jai pakilti du kartus po 20 minučių ir abu kartus išminkykite.
Žingsnis 2
Suformuokite tortilijas. Padalykite tešlą į 4 dalis, suformuokite 1,5-2 cm storio plokštainį, o jo centrą paspauskite čekiču, trintuvu arba bulvių grūstuvu. Apšlakstykite vandeniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir palikite 15 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Dėkite bandeles į orkaitę kepti. Kepkite 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.
Kategorijos