Publikavimo data: 2025-08-18
Uzbekų plokštainis, įdarytas kiaušiniais ir žolelėmis
Uzbekų plokštainis arba katlama - totorių ir uzbekų nacionalinės virtuvės patiekalas, gaminamas iš neraugintos tešlos su mėsos įdaru. Dabar katlama ruošiama su įvairiais įdarais iš kiaušinių, brynzos, sūrio ir bulvių. Uzbekų plokštainis pagal šį receptą gaminamas iš plonos tešlos ant kefyro su švelniu maistingu virtų kiaušinių, žaliųjų svogūnų ir krapų įdaru. Plokštainis gaunasi skanus, sotus, su rudai traškia plutele, turi švelnią tešlą ir daug įdaro.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti tešlai skirtus ingredientus. Į dubenį supilkite šiltą kefyrą, suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską pagal skonį ir išmaišykite. Suberkite persijotus kvietinius miltus. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Vištienos kiaušinius virkite kietai 8-10 minučių. Atvėsinkite juos ir nulupkite lukštus. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus bei žaliuosius svogūnus. Susmulkintus ingredientus sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6-7 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką ir uždenkite rankšluosčiu. Paimkite vieną tešlos dalį ir iškočiokite ją į ploną apskritimą. Į vidurį dėkite kiaušinio ir žolelių įdarą. Tešlos kraštus viršuje suriškite ir kruopščiai sujungkite. Lengvai iškočiokite duoną su įdaru, stipriai nespausdami. Taip paruoškite visas tortilijas.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos tortilijas. Kepkite įdarytas tortilijas, kol paruduos, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Uždenkite keptuvę dangčiu, kad tortilijos iškeptų.
Kategorijos