Publikavimo data: 2024-06-15
Uždenkite pistacijomis
Pistacijų ledai jau seniai nebėra retenybė ir jų galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Tačiau tik gamindami namuose galite būti tikri dėl ledų natūralumo ir kokybės, nes pagrindinis ledų ingredientas yra pistacijos, kurių kaina yra gana didelė. Taip yra dėl daug darbo reikalaujančio auginimo. Pistacijų medis duoda derlių po 7-12 augimo metų ir tik kartą per dvejus metus. Todėl gatavuose leduose naudojamos dirbtinės kvapiosios medžiagos, dažikliai ir pistacijų pakaitalai.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinį skonio ingredientą. Nuo pistacijų pašalinkite odeles ir 5-7 minutes džiovinkite nuluptus riešutus keptuvėje ant silpnos ugnies. Nuluptus ir išdžiovintus riešutus sumalkite kavos malūnėliu arba trintuvu.
Žingsnis 2
Paruoškite ledų pagrindą. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės. 250 ml grietinėlės pašildykite iki karščio, bet neužvirinkite. Karštą grietinėlę palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę nuolat maišydami. Likusią grietinėlę išplakite iki tirštų putų. Sudėkite visus ingredientus į dubenį, įmaišykite smulkintas pistacijas. Įdėkite mišinį į šaldiklį 4 valandoms.
Kategorijos