Publikavimo data: 2025-08-17
Vaisių tyrė iš kivių, persikų, braškių ir mėlynių
Vaisiai ir daržovės nuo senų laikų buvo pjaustomi, kad būtų lengviau duoti maisto vaikams, pagyvenusiems ir nusilpusiems žmonėms. Iš pradžių jie buvo tiesiog kramtomi, o vėliau tam imta naudoti įrankius. Pats žodis "košė" pas mus atkeliavo XIX a. viduryje iš prancūzų kalbos. Tyrė gali būti iš vieno ingrediento arba ją gali sudaryti keli ingredientai.
Žingsnis 1
Nulupkite kivius ir perpjaukite per pusę. Nusausinkite konservuotus persikus. Uogas ir vaisius atskirai suplakite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Dėkite į kremavimo dubenį sluoksniais: pirmas sluoksnis - mėlynės, antras - braškės, trečias - kiviai, ketvirtas - persikai, o ant viršaus - plakta grietinėlė.
Kategorijos