Vaisių tyrė iš kivių, persikų, braškių ir mėlynių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vaisių tyrė iš kivių, persikų, braškių ir mėlynių

Vaisiai ir daržovės nuo senų laikų buvo pjaustomi, kad būtų lengviau duoti maisto vaikams, pagyvenusiems ir nusilpusiems žmonėms. Iš pradžių jie buvo tiesiog kramtomi, o vėliau tam imta naudoti įrankius. Pats žodis "košė" pas mus atkeliavo XIX a. viduryje iš prancūzų kalbos. Tyrė gali būti iš vieno ingrediento arba ją gali sudaryti keli ingredientai.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Vaisių tyrė iš kivių, persikų, braškių ir mėlynių Žingsnis 1
Nulupkite kivius ir perpjaukite per pusę. Nusausinkite konservuotus persikus. Uogas ir vaisius atskirai suplakite trintuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Vaisių tyrė iš kivių, persikų, braškių ir mėlynių Žingsnis 2
Dėkite į kremavimo dubenį sluoksniais: pirmas sluoksnis - mėlynės, antras - braškės, trečias - kiviai, ketvirtas - persikai, o ant viršaus - plakta grietinėlė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprastai, mažai kalorijų, per 10 minučių, spanguolių sezonas, šaltalankių sezonas, vaisių tyrės, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos