Publikavimo data: 2024-01-20
Valtis su obuoliais ir kiviais receptas
Sluoksniuotos tešlos laivelis su kivių ir obuolių įdaru - skanus ir neįprastas pyragas, kurį labai lengva paruošti. Ir visa tai todėl, kad šiame recepte valties pagrindas yra paruošta sluoksniuota tešla. Įdarui naudojami obuoliai, kiviai ir šiek tiek cukraus. Tačiau cukrų galite pakeisti medumi arba fruktoze - taip desertas taps naudingesnis. Toks laivelis su egzotišku kivių įdaru yra puiki įprasto pyrago alternatyva ir patiks daugeliui žmonių.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolį ir kivį ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite kivius ir nupjaukite galiukus. Iš obuolio pašalinkite šerdį. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Obuolį supjaustykite smulkiais 5-10 mm kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite kivius mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 3-4 mm storio tešlą.
Žingsnis 5
Į tešlos lakšto vidurį sudėkite obuolių ir kivių įdarą. Vaisius apibarstykite cukrumi. Suvyniokite priešingus tešlos kraštus.
Žingsnis 6
Priešingus kraštus suvyniokite kartu kaip saldainio popierėlį. Turėtumėte turėti pripildytą laivelį. Nupjaukite tešlos perteklių.
Žingsnis 7
Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite aliejumi arba sviestu ir sudėkite ant jos laivelį.
Žingsnis 8
Siųskite laivelį kepti į orkaitę 20-30 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 9
Obuolių ir kivių pyragas jau paruoštas. Pyragą pabarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės.
Žingsnis 10
Įdaras gali būti dar įdomesnis, jei obuolius pakeisime kriaušėmis, o vietoj kivių naudosime prinokusį mangą.
Kategorijos