Publikavimo data: 2024-06-22
Vanilės ir cinamono šarlotė su obuoliais
Man labai patinka charlotte, šis receptas toks paprastas, kad net pradedantysis gali su juo susidoroti, viskas yra greita, paprasta ir suprantama.
Žingsnis 1
Iš viso cukraus kiekio atskirkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, kuriais apibarstysite obuolius. Mikseriu išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi, įmaišykite vanilinį cukrų.
Žingsnis 2
Į miltus suberkite kepimo miltelius ir vanilę, išmaišykite ir dalimis persijokite į išplaktą kiaušinių masę. Patogiai išplakite, aš tai darau mikseriu maždaug 5-6 greičiu - toks yra vidutinis mano mikserio greitis
Žingsnis 3
Supjaustykite obuolius. Šiame etape pradedame pjaustyti ir lupti obuolius, kad į tešlą patektų oro ir ji taptų puresnė. Obuolių geriau nelupti, tada jų skonis bus intensyvesnis, pjaustykite taip, kaip jums patinka.
Žingsnis 4
Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite sviestu. Taip pat galite naudoti stiklinę kepimo formą - tokiu atveju ją taip pat reikėtų gausiai ištepti sviestu. Ant formos dugno sudėkite didžiąją dalį obuolių ir pabarstykite cukrumi. Tada apibarstykite obuolius cinamonu.
Žingsnis 5
Dar kartą suplakite tešlą, tada supilkite ją į formą ir paskirstykite. Formą galite švelniai pakratyti, kad tešla pasiskirstytų tarp obuolių ir pasišalintų oro perteklius.
Žingsnis 6
Sudėkite likusius obuolius, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Žingsnis 7
Dėkite formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių. Po 40 minučių pradurkite dantų krapštuku, jis turi būti sausas, jei šarlotė dar neparuošta ir dantų krapštukas yra tešloje, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir palikite dar 10 minučių.
Kategorijos