Publikavimo data: 2024-06-08
Vanilės padažas
Lengvas saldus padažas su vanile, primenantis švelnią grietinėlę, tinka bet kokiems saldiems kepiniams - keksiukams ar blynams, blyneliams ar štrudeliams. Vaniliniam padažui reikės vištų kiaušinių, bet tik trynių, taip pat pieno ir grietinėlės, kurie galutiniam padažui suteiks aksominę kreminę struktūrą. O lengvai atpažįstamą skonį padažui suteiks vanilinis cukrus, kurį, jei norite, galite pakeisti vanilės ankštimi arba vanilės ekstraktu.
Žingsnis 1
Suplakite trynius ir pašildykite pieną bei grietinėlę. Kiaušinių trynius sudėkite į gilų dubenį, suberkite pusę cukraus ir išmaišykite. Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą, suberkite cukrų ir druską, kaitinkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Sumaišykite pieno ir kiaušinių mišinį. Visą laiką maišydami kiaušinių ir cukraus mišinį, palaipsniui supilkite verdančią grietinėlę ir pieną. Grįžkite padažą į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Kategorijos