Vanilės padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vanilės padažas

Lengvas saldus padažas su vanile, primenantis švelnią grietinėlę, tinka bet kokiems saldiems kepiniams - keksiukams ar blynams, blyneliams ar štrudeliams. Vaniliniam padažui reikės vištų kiaušinių, bet tik trynių, taip pat pieno ir grietinėlės, kurie galutiniam padažui suteiks aksominę kreminę struktūrą. O lengvai atpažįstamą skonį padažui suteiks vanilinis cukrus, kurį, jei norite, galite pakeisti vanilės ankštimi arba vanilės ekstraktu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
300 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Vanilės padažas Žingsnis 1
Suplakite trynius ir pašildykite pieną bei grietinėlę. Kiaušinių trynius sudėkite į gilų dubenį, suberkite pusę cukraus ir išmaišykite. Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą, suberkite cukrų ir druską, kaitinkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.

Žingsnis 2

Vanilės padažas Žingsnis 2
Sumaišykite pieno ir kiaušinių mišinį. Visą laiką maišydami kiaušinių ir cukraus mišinį, palaipsniui supilkite verdančią grietinėlę ir pieną. Grįžkite padažą į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos