Vaniliniai ledai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Vaniliniai ledai

Vanilinis plombyras - tai klasikinis desertas, gaminamas iš trijų ingredientų: grietinėlės, cukraus ir kiaušinių. Išskirtinis patiekalo bruožas yra jo konsistencija - vientisa ir švelni, primenanti grietinėlę. O nuostabų skonį jam suteikia aromatinė vanilė, kuri dažnai naudojama desertams gaminti. Beje, ledai savo pavadinimą gavo dėl Prancūzijos Plombière-les-Bains miestelio, kuriame prasidėjo jų istorija.
Gaminimo laikas
505 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vaniliniai ledai Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supilkite grietinėlę į puodą ir suberkite vanilę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, kad pašiltų. Mišinį nukelkite nuo ugnies, kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai. Tada į mišinį suberkite cukrų, gerai išmaišykite, kad dalelės visiškai ištirptų.

Žingsnis 2

Vaniliniai ledai Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą. Atvėsusius trynius išplakite mikseriu iki putų. Grietinėlę pertrinkite per sietelį ir atsargiai įmaišykite į trynius. Tada ingredientus kruopščiai išmaišykite mikseriu, kad gautųsi vientisas vanilinis kremas.

Žingsnis 3

Vaniliniai ledai Žingsnis 3
Įdėkite ledus į šaldiklį, kad užšaltų. Į šaldymo formą supilkite kreminį vanilinį mišinį. Sandariai uždenkite dangteliu ir įdėkite į šaldiklį 8 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos