Publikavimo data: 2024-06-15
Vaniliniai ledai
Vanilinis plombyras - tai klasikinis desertas, gaminamas iš trijų ingredientų: grietinėlės, cukraus ir kiaušinių. Išskirtinis patiekalo bruožas yra jo konsistencija - vientisa ir švelni, primenanti grietinėlę. O nuostabų skonį jam suteikia aromatinė vanilė, kuri dažnai naudojama desertams gaminti. Beje, ledai savo pavadinimą gavo dėl Prancūzijos Plombière-les-Bains miestelio, kuriame prasidėjo jų istorija.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supilkite grietinėlę į puodą ir suberkite vanilę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, kad pašiltų. Mišinį nukelkite nuo ugnies, kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai. Tada į mišinį suberkite cukrų, gerai išmaišykite, kad dalelės visiškai ištirptų.
Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą. Atvėsusius trynius išplakite mikseriu iki putų. Grietinėlę pertrinkite per sietelį ir atsargiai įmaišykite į trynius. Tada ingredientus kruopščiai išmaišykite mikseriu, kad gautųsi vientisas vanilinis kremas.
Žingsnis 3
Įdėkite ledus į šaldiklį, kad užšaltų. Į šaldymo formą supilkite kreminį vanilinį mišinį. Sandariai uždenkite dangteliu ir įdėkite į šaldiklį 8 valandoms.
Kategorijos