Publikavimo data: 2024-06-23
Vanilinis kreminis pudingas su grietinėle namuose
"Crème de la creme" yra tarsi atsakas į prancūziškąjį "Creme Muslin". Šis kremas turi turtingą istoriją ir naudojamas daugelyje konditerijos gaminių. Rusiškoje versijoje vietoj riebios grietinės naudojamas pienas, o miltai pakeičiami krakmolu. Šį kremą galima naudoti ir pyragų sluoksniavimui, ir kaip savarankišką patiekalą. Užšaldžius gaunami puikūs ledai, pasižymintys subtiliu plombyro skoniu. Grietinėlė yra pagrindinis ledų skonis, todėl svarbu pasirinkti tinkamą grietinėlę.
Žingsnis 1
Paruoškite kremą. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite. Į tinkamą indą įmuškite kiaušinį. Suberkite cukrų ir vanilę ir suplakite. Į plaktus kiaušinius plona srovele supilkite karštą pieną, nuolat maišydami, kad kiaušiniai nesusitrauktų. Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Baigti ruošti kremą. Supilkite krakmolo mišinį į puodą ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu, kad nesusidarytų plėvelė.
Žingsnis 3
Paruoškite kreminius paplotėlius. Supilkite grietinėlę į plaktuvą, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių viršūnių. Švelniai ir lėtai maišydami sumaišykite atvėsusį kremą su plakta grietinėle, kad ji nenukristų. Perpilkite mišinį į tinkamą indą ir dėkite į šaldiklį 3-4 valandoms, kas valandą pamaišydami.
Kategorijos