Publikavimo data: 2024-05-25
Vatrushki su uogiene
Vatrushki su uogiene - paprastesnio recepto nesugalvosite. Tešlą paruošite greitai, o įdarui galite naudoti bet kokią mėgstamą uogienę: aviečių, braškių, juodųjų serbentų, obuolių, persikų ir t. t. - pasirinkimą riboja tik jūsų fantazija. Tešla gaunasi minkšta, puri ir skani. Puikus variantas patiekti kepinius arbatos vakarėliui su draugais arba paprastam vakarui su šeima.
Žingsnis 1
Pašildytą pieną supilkite į gilų dubenį, suberkite cukrų, mieles ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Persijokite miltus ir išminkykite vientisą tešlą.
Žingsnis 3
Įdėkite tešlos rutulį į sausą, švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti 60 minučių.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite dešrą ir supjaustykite storais apskritimais.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Kiekvieną apskritimą šiek tiek iškočiokite, sudėkite ant kepimo skardos ir stiklinės ar butelio dugnu viduryje padarykite įdubimą.
Žingsnis 6
Sumaišykite uogienę su krakmolu ir įdėkite į kiekvieno paplotėlio vidurį. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 7
Kai šiek tiek atvės, paruoštus wattrushki perkelkite į lėkštę, jei norite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata. Gero apetito!
Kategorijos