Publikavimo data: 2024-06-22
Vatrushki su varške ant kefyro
Vatrushki su varške užima ypatingą vietą namų kepiniuose! Yra daugybė receptų. Be to, kiekviena patyrusi šeimininkė turi savąjį! Varškės tešlą galima gaminti iš pieno, vandens arba kefyro! Skanūs varškės paplotėliai paruošiami labai lengvai ir paprastai. Minkšta ir elastinga tešla čia užmaišoma kefyro pagrindu. Štai kodėl vatruški pakyla ir padidėja, nors tešloje nėra mielių. Dėl švelnaus varškės įdaro tešla būna skani ir oro.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, į jį įmuškite vieną plaktą vištos kiaušinį ir cukrų. Įberkite žiupsnelį druskos. Į dubenį supilkite kefyrą, augalinį aliejų ir miltus.
Žingsnis 2
Užminkykite minkštą tešlą, suformuokite rutulį ir palikite jį 30 minučių.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti kefyro batatų įdarą, atskirame dubenyje sumaišykite varškę, cukrų ir įmuškite vištos kiaušinį.
Žingsnis 4
Įdaro ingredientus išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paruoškite švarų darbo paviršių. Pabarstykite stalą miltais ir padalykite tešlos rutulį į 6 lygias dalis.
Žingsnis 6
Kiekvieną iš šešių kefyro tešlos gabalėlių plonai iškočiokite. Tešlos apskritimo kraštuose peiliu padarykite įpjovas. Užlenkite juos, kad gautųsi gražus apvadas. Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite įdaro.
Žingsnis 7
Užlenkite tešlą per kraštus ir suformuokite aplink įdarą apvadą. Vienas apvadas turi dengti kitą.
Žingsnis 8
Paimkite švarią kepimo skardą ir dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite kefyro ritinėlius. Palikite šiek tiek tarpo tarp kefyrų, nes jie padidės.
Žingsnis 9
Įdėkite kepimo skardą į 180 C įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite skardą. Palikite wattrushki 5 minutes kambario temperatūroje. Po aukštos temperatūros orkaitėje jie turėtų šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 10
Iš kepimo skardos perkelkite vyniotinius į didelę lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos