Publikavimo data: 2024-05-25
Vengriškas sūrio pyragas
Kepimas iš mielinės tešlos visada užėmė ypatingą vietą tarp kulinarinių receptų. Ypač populiarūs pačių kepti pyragai ir bandelės. Vengriška vatruška yra vienas mėgstamiausių Europos virtuvės skanėstų. Privalomas šio recepto elementas bus švelnus varškės įdaras. Kad prieš kepimą ant pyrago susidarytų apetitą kelianti plutelė, tešlos gabalėlius reikia patepti kiaušinio tryniu!
Žingsnis 1
Išplakite du vištų kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių ir į trynius įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Perpjaukite citriną į dvi dalis. Iš pirmosios pusės pašalinkite žievelę ir smulkiai supjaustykite, o iš antrosios išspauskite citrinos sultis.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, mieles ir pieną.
Žingsnis 4
Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir du vištų kiaušinius.
Žingsnis 5
Atskirame dubenyje sumaišykite varškę, žievelę, cukrų ir du vištų kiaušinius. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Dviejų vištų kiaušinių baltymus suplakite mikseriu.
Žingsnis 7
Į dubenį su varškės mišiniu sudėkite išplaktus baltymus gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių, kad pakiltų. Tešla turėtų padidėti
Žingsnis 9
Po 60 minučių tešlos rutuliuką iškočiokite labai plonu sluoksniu ant švaraus paviršiaus. Prieš tai pabarstykite miltais. Supjaustykite tešlą kvadratėliais ir į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite varškės mišinio kaip įdarą.
Žingsnis 10
Įdarytus kvadratėlius suvyniokite į vokus. Ant švarios kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą, tada ant jo sudėkite vengriškus pyragaičius. Aptepkite gabalėlius vištienos tryniu. Wattrushki kepkite 40 minučių 180 C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 11
Išėmę kepimo skardą, palikite vyniotinius 10-15 minučių atvėsti.Atlikta!
Kategorijos