Publikavimo data: 2024-06-08
Vietnamietiškas saldusis aitriųjų paprikų padažas
Saldus aitriųjų paprikų padažas yra aštrus prieskonis, žinomas daugelyje Azijos šalių. Jis gaminamas iš aitriųjų paprikų, acto ir cukraus, todėl įgauna naują - saldžiarūgštį skonį, kuris puikiai dera su jūros gėrybėmis, žuvimi ir kepta mėsa. Be rytiečių, padažą vartoja ir europiečiai, o Rusijoje jis naudojamas kaip marinatas arba padažas patiekalams, siekiant atskiesti jų blankų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite pipirų tyrę. Paruoštas aitriąsias paprikas ir paprikas sumalkite mėsmale kartu su česnaku iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Padažą supilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Supilkite vandenį ir ryžių actą. Pastatykite puodą ant didelės ugnies ir virkite padažą 10 minučių neuždengę dangčiu. Tada nuimkite mišinį nuo ugnies, sumaišykite jį trintuvu ir įpilkite žuvies padažo. Mišinį vėl pastatykite ant ugnies ir užvirinkite.
Kategorijos