Publikavimo data: 2024-02-04
Virintas apelsinų karštas vynas. receptas
Žodis "karštas vynas" kilęs iš vokiško žodžių junginio "glühend(er) Wein", kuris reiškia "žėrintis vynas". Ir iš tiesų, norint pasigaminti "gluhwein", vyną reikia pašildyti, bet niekada neužvirinti - tai svarbu. Egzistuoja teorija, kad glitus vynas didina apetitą, todėl nepadauginkite šio aštraus gėrimo, nebent norite suvalgyti daugiau nei esate įpratę.
Žingsnis 1
Apelsiną supjaustykite griežinėliais. Sudėkite cinamoną ir kardamoną į puodą, supilkite apelsinų sultis, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Supilkite vyną į puodą su sultimis, sudėkite apelsinų skilteles ir kaitinkite ant silpnos ugnies 7-10 min. neužvirdami. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę su karštu vynu dangčiu ir palikite 10 minučių, tada patiekite.
Kategorijos