Publikavimo data: 2025-08-17
Viso grūdo duona su kefyru
Pilno grūdo duona, kepama ant kefyro, pagaminta jūsų pačių rankomis, papuoš bet kokį šventinį ir kasdienį stalą. Jos skonis užkariaus bet kokią širdį. Skani mažo kaloringumo duona pasotins skrandį nepalikdama jame sunkumo. Jai paruošti prireiks labai nedaug produktų.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sodą. Į kefyrą supilkite augalinį aliejų, sumaišykite jį su likusiais ingredientais. Šaukštu išmaišykite visą konsistenciją, tada užminkykite minkštą tešlą.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą ir suformuokite kepinį. Jame padarykite įpjovas.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragą 40 minučių. Nepamirškite stebėti tešlos. Jei ji pasidarė aukso spalvos, patikrinkite, ar paruošta dantų krapštuku. Kai duona bus ištraukta iš orkaitės, nuimkite popierių ir leiskite jai atvėsti po rankšluosčiu.
Kategorijos