Vištienos ir grybų štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Vištienos ir grybų štrudelis

Štrudelis su vištiena ir grybais - tai paprastai paruošiamas, bet kartu originalus patiekalas. Dažniausiai štrudelis kelia asociacijas su saldžiu pyragu su vaisių įdaru. Tačiau pasaulis keičiasi, keičiasi ir receptų variacijos. Taigi atsirado nesaldus, bet skanus ir sotus štrudelis su vištiena ir grybais. Iš vokiečių kalbos žodis "strudel" verčiamas kaip "viralas, sūkurys". O patiekalas taip vadinamas todėl, kad įdaras suvyniojamas į tešlą ir suformuojamas į ritinį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 1
Perpjaukite grybus išilgai išilgai kotelio.

Žingsnis 2

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 2
Paimkite krūtinėlės filė ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 4

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 4
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją supjaustytą krūtinėlės filė.

Žingsnis 5

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 5
Ant viršaus uždėkite vieną sluoksnį grybų.

Žingsnis 6

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 6
Pagal skonį įberkite prieskonių, juodųjų pipirų ir druskos.

Žingsnis 7

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 7
Sudėkite smulkintus krapus.

Žingsnis 8

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 8
Viską kepkite 15-20 minučių.

Žingsnis 9

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 9
Pabarstykite stalą miltais, paimkite sluoksniuotą tešlą ir plonai ją iškočiokite kočėlu.

Žingsnis 10

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 10
Ant iškočiotos tešlos krašto dėkite keptą vištieną ir grybus.

Žingsnis 11

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 11
Užlenkite tešlos kraštus taip, kad kepta vištiena ir grybai būtų uždengti iš šonų.

Žingsnis 12

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 12
Užlenkite išilginį tešlos kraštą, kad kepta vištiena būtų uždengta iš šių pusių.

Žingsnis 13

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 13
Į tešlą įvyniokite keptą vištieną ir grybus ir suformuokite ritinį.

Žingsnis 14

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 14
Paimkite kepimo formą, patepkite ją sviestu ir įdėkite į ją ruošinį. Dėkite indą į orkaitę 20-25 minutėms, kol paruduos.

Žingsnis 15

Vištienos ir grybų štrudelis Žingsnis 15
Išimkite štrudelį iš orkaitės, palikite 5 min. pailsėti ir patiekite!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos