Publikavimo data: 2024-03-29
Vištienos ir grybų štrudelis
Štrudelis su vištiena ir grybais - tai paprastai paruošiamas, bet kartu originalus patiekalas. Dažniausiai štrudelis kelia asociacijas su saldžiu pyragu su vaisių įdaru. Tačiau pasaulis keičiasi, keičiasi ir receptų variacijos. Taigi atsirado nesaldus, bet skanus ir sotus štrudelis su vištiena ir grybais. Iš vokiečių kalbos žodis "strudel" verčiamas kaip "viralas, sūkurys". O patiekalas taip vadinamas todėl, kad įdaras suvyniojamas į tešlą ir suformuojamas į ritinį.
Žingsnis 1
Perpjaukite grybus išilgai išilgai kotelio.
Žingsnis 2
Paimkite krūtinėlės filė ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 4
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją supjaustytą krūtinėlės filė.
Žingsnis 5
Ant viršaus uždėkite vieną sluoksnį grybų.
Žingsnis 6
Pagal skonį įberkite prieskonių, juodųjų pipirų ir druskos.
Žingsnis 7
Sudėkite smulkintus krapus.
Žingsnis 8
Viską kepkite 15-20 minučių.
Žingsnis 9
Pabarstykite stalą miltais, paimkite sluoksniuotą tešlą ir plonai ją iškočiokite kočėlu.
Žingsnis 10
Ant iškočiotos tešlos krašto dėkite keptą vištieną ir grybus.
Žingsnis 11
Užlenkite tešlos kraštus taip, kad kepta vištiena ir grybai būtų uždengti iš šonų.
Žingsnis 12
Užlenkite išilginį tešlos kraštą, kad kepta vištiena būtų uždengta iš šių pusių.
Žingsnis 13
Į tešlą įvyniokite keptą vištieną ir grybus ir suformuokite ritinį.
Žingsnis 14
Paimkite kepimo formą, patepkite ją sviestu ir įdėkite į ją ruošinį. Dėkite indą į orkaitę 20-25 minutėms, kol paruduos.
Žingsnis 15
Išimkite štrudelį iš orkaitės, palikite 5 min. pailsėti ir patiekite!
Kategorijos