Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos marinatas su kiviais
Dėl didelio rūgštingumo kiviai akimirksniu suskaido baltymus ir padaro mėsos gabalėlius minkštus. Todėl nereikėtų dėti vaisių daugiau nei nustatyta norma arba laikyti mėsos marinate ilgiau nei nurodytą laiką. Be patogumo ir paruošimo greičio, patiekalas gaunasi labai skanus, egzotiškas vaisius suteikia tam tikro pikantiškumo, tačiau neužgožia tikrojo skonio. Kivių marinatas puikiai tinka bet kokiai mėsai: kiaulienai, vištienai, kalakutienai ir net paprastai kietai jautienai bei švelniai žuviai.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Stambiai supjaustykite kivius. Kivius, česnaką, citrinos sultis, sojų padažą, augalinį aliejų, majonezą, druską ir pipirus sudėkite į maišytuvo dubenį. Marinatą 3 minutes gerai maišykite blenderiu.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Į vištieną supilkite marinatą, gerai išmaišykite ir kiekvieną vištienos gabalėlį sutrinkite rankomis. Palikite marinuotis šaldytuve 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite vištieną. Uždekite anglių žarijas anglių kepsninėje arba įkaitinkite elektrinę kepsninę. Uždėkite vištieną ant grotelių ir kepkite, kol iškeps, reguliariai apversdami, apie 30 minučių.
Kategorijos