Vištienos marinatas su kiviais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vištienos marinatas su kiviais

Dėl didelio rūgštingumo kiviai akimirksniu suskaido baltymus ir padaro mėsos gabalėlius minkštus. Todėl nereikėtų dėti vaisių daugiau nei nustatyta norma arba laikyti mėsos marinate ilgiau nei nurodytą laiką. Be patogumo ir paruošimo greičio, patiekalas gaunasi labai skanus, egzotiškas vaisius suteikia tam tikro pikantiškumo, tačiau neužgožia tikrojo skonio. Kivių marinatas puikiai tinka bet kokiai mėsai: kiaulienai, vištienai, kalakutienai ir net paprastai kietai jautienai bei švelniai žuviai.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos marinatas su kiviais Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Stambiai supjaustykite kivius. Kivius, česnaką, citrinos sultis, sojų padažą, augalinį aliejų, majonezą, druską ir pipirus sudėkite į maišytuvo dubenį. Marinatą 3 minutes gerai maišykite blenderiu.

Žingsnis 2

Vištienos marinatas su kiviais Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Į vištieną supilkite marinatą, gerai išmaišykite ir kiekvieną vištienos gabalėlį sutrinkite rankomis. Palikite marinuotis šaldytuve 1 valandą.

Žingsnis 3

Vištienos marinatas su kiviais Žingsnis 3
Paruoškite vištieną. Uždekite anglių žarijas anglių kepsninėje arba įkaitinkite elektrinę kepsninę. Uždėkite vištieną ant grotelių ir kepkite, kol iškeps, reguliariai apversdami, apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos