Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos marinatas su sojų padažu
Į vištienos marinatą su sojų padažu dažnai dedama įvairių prieskonių ir prieskoninių žolelių. Svarbu, kad jie derėtų su vištienos skoniu. Tinka rozmarinas, bazilikas, paprika, česnakas, imbieras, ciberžolė, raudonieji aštrieji pipirai. Sojų padaže yra nemažai natrio chlorido, dėl kurio jis įgauna sūroką skonį. Jei jis naudojamas marinatui, druskos į jį dėti nereikia. Marinavimo laikas priklauso nuo vištienos gabalėlių dydžio ir jos paruošimo būdo.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite presu. Sumaišykite sojų padažą, česnaką ir citrinos sultis. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Vištienos krūtinėlę supjaustykite dideliais kubeliais, užpilkite marinatu. Kruopščiai išmaišykite. Palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Į vištieną suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Kepkite vištieną įkaitintoje keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos