Publikavimo data: 2024-06-08
Vorčesterio padažas
Vusterio padažas yra tikras anglų pasididžiavimas, nors turistai dažnai mano, kad jis pernelyg įmantrus. Jis pasižymi ypatingu kvapu ir skoniu, nepanašiu į nieką kitą. Kartu tai ne tiek padažas, kiek prieskonis, patiekalo akcentas. Jungtinėje Karalystėje jis plačiai vartojamas: juo gardinamos salotos, patiekiamas su kepsniais ar austrėmis, o kartais net dedamas į gėrimus, pavyzdžiui, "Bloody Mary".
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į puodą suberkite kardamono sėklas, druską, garstyčias, karį, cinamoną, gvazdikėlius ir juodųjų pipirų dribsnius. Ančiuvių filė supjaustykite mažais gabalėliais. Į puodą sudėkite svogūną, aštriąją papriką, česnaką, laimo sultis ir tarkuotą imbierą. Sudėkite ančiuvius. Paruoštus ingredientus užpilkite invertuotu sirupu, sojų padažu ir actu.
Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Uždėkite puodą su ingredientais ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, tada virkite dar 10 minučių. Atskirame puode ištirpinkite cukrų, kol jis karamelizuosis, ir supilkite jį į padažą. Mišinį virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Palikite padažą pritraukti. Mišinį perkoškite per sietelį, supilkite į stiklainį ar butelį ir padėkite į šaldytuvą 4 savaitėms. Keletą kartų per savaitę išimkite padažą ir gerai suplakite stiklainį.
Kategorijos