Vorčesterio padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vorčesterio padažas

Vusterio padažas yra tikras anglų pasididžiavimas, nors turistai dažnai mano, kad jis pernelyg įmantrus. Jis pasižymi ypatingu kvapu ir skoniu, nepanašiu į nieką kitą. Kartu tai ne tiek padažas, kiek prieskonis, patiekalo akcentas. Jungtinėje Karalystėje jis plačiai vartojamas: juo gardinamos salotos, patiekiamas su kepsniais ar austrėmis, o kartais net dedamas į gėrimus, pavyzdžiui, "Bloody Mary".
Gaminimo laikas
40340 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.93/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vorčesterio padažas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į puodą suberkite kardamono sėklas, druską, garstyčias, karį, cinamoną, gvazdikėlius ir juodųjų pipirų dribsnius. Ančiuvių filė supjaustykite mažais gabalėliais. Į puodą sudėkite svogūną, aštriąją papriką, česnaką, laimo sultis ir tarkuotą imbierą. Sudėkite ančiuvius. Paruoštus ingredientus užpilkite invertuotu sirupu, sojų padažu ir actu.

Žingsnis 2

Vorčesterio padažas Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Uždėkite puodą su ingredientais ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, tada virkite dar 10 minučių. Atskirame puode ištirpinkite cukrų, kol jis karamelizuosis, ir supilkite jį į padažą. Mišinį virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Vorčesterio padažas Žingsnis 3
Palikite padažą pritraukti. Mišinį perkoškite per sietelį, supilkite į stiklainį ar butelį ir padėkite į šaldytuvą 4 savaitėms. Keletą kartų per savaitę išimkite padažą ir gerai suplakite stiklainį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos