Vorčesterio padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vorčesterio padažas

Angliškos virtuvės išskirtinumas - Vusterio padažas, kuris gaminamas acto pagrindu, pridedant įvairių prieskonių. Jis yra tamsiai rudos spalvos, primenančios sojų padažą. Pagal skonį angliškas pagardas yra aštrus, sūrus ir kartu saldus, ryškaus acto skonio. Tačiau jo skonis yra įprastas - rūgštus. Pažymėtina, kad tikrasis receptas iki šiol išlieka paslaptimi, nors bendrovė "Lea&Perrins" dar 1876 m. prarado teises į produkto prekės ženklą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Vorčesterio padažas Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau ir sudėkite į puodą. Sudėkite smulkintą kardamoną, svogūną, česnaką ir imbierą. Supilkite actą, sojų padažą ir melasą. Įberkite garstyčių sėklų, druskos, juodųjų pipirų, gvazdikėlių, kario ir cinamono. Ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Vorčesterio padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol mišinys užvirs. Tuomet virkite padažą dar 10 minučių. Tuo pat metu į sausą keptuvę supilkite cukrų ir pakaitinkite iki karamelės būsenos. Šį mišinį supilkite į likusius ingredientus ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Vorčesterio padažas Žingsnis 3
Padažą perkoškite. Padažą šiek tiek atvėsinkite ir perkoškite per sietelį. Išmeskite visus kietus ingredientus ir supilkite padažą į stiklinį indelį, kad atvėstų šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos