Publikavimo data: 2024-06-08
Vorčesterio padažas
Angliškos virtuvės išskirtinumas - Vusterio padažas, kuris gaminamas acto pagrindu, pridedant įvairių prieskonių. Jis yra tamsiai rudos spalvos, primenančios sojų padažą. Pagal skonį angliškas pagardas yra aštrus, sūrus ir kartu saldus, ryškaus acto skonio. Tačiau jo skonis yra įprastas - rūgštus. Pažymėtina, kad tikrasis receptas iki šiol išlieka paslaptimi, nors bendrovė "Lea&Perrins" dar 1876 m. prarado teises į produkto prekės ženklą.
Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau ir sudėkite į puodą. Sudėkite smulkintą kardamoną, svogūną, česnaką ir imbierą. Supilkite actą, sojų padažą ir melasą. Įberkite garstyčių sėklų, druskos, juodųjų pipirų, gvazdikėlių, kario ir cinamono. Ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol mišinys užvirs. Tuomet virkite padažą dar 10 minučių. Tuo pat metu į sausą keptuvę supilkite cukrų ir pakaitinkite iki karamelės būsenos. Šį mišinį supilkite į likusius ingredientus ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Padažą perkoškite. Padažą šiek tiek atvėsinkite ir perkoškite per sietelį. Išmeskite visus kietus ingredientus ir supilkite padažą į stiklinį indelį, kad atvėstų šaldytuve.
Kategorijos