Publikavimo data: 2024-06-08
Vyno padažas
Jei reikia paruošti padažą, kuris puikiai derėtų prie mėsos, nesvarbu, ar tai būtų jautiena, ar kiauliena, ar triušiena, ar žvėriena, sunku rasti geresnį variantą nei vyno padažas. Padažui paruošti reikės raudonojo sauso vyno, kuris taip pat dažnai naudojamas mėsai marinuoti, šalotinių svogūnų, kurių skonis yra ryškesnis ir ryškesnis nei paprastų svogūnų, ir mėsos sultinio, kuris padažui suteiks intensyvesnį skonį.
Žingsnis 1
Pakepinkite svogūną ir supilkite vyną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus ir sudėkite juos į keptuvę su aliejumi. Kepkite svogūnus ant silpnos ugnies maišydami 7 minutes, kol jie paruduos. Supilkite vyną ir 1 puodelį vandens ir palikite lėtai virti 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite sviestą ir miltus. Nedideliame dubenėlyje šakute sumaišykite sviestą ir miltus, kad gautųsi masė. Palaipsniui supilkite ją į keptuvę su vynu ir svogūnais, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į padažą supilkite mėsos sultinį, suberkite smulkiai supjaustytas petražoles, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kategorijos