Vyšnių filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Vyšnių filė

Filo yra plona tešla. Ji ruošiama taip: dubenyje sumaišykite miltus su vandeniu ir alyvuogių aliejumi, gerai išmaišykite ir plonai iškočiokite. Kepimo metu tešlos sluoksniai padidėja ir tampa erdvūs. Filo tešla laikoma sveikesne, nes joje miltai nėra maišomi su sviestu ar pienu, kurie yra kaloringi. Filo tešla puikiai tinka saldiems kepiniams, pavyzdžiui, vyšnioms. Uogas galima vartoti šviežias arba šaldytas. Prieš tai reikia pašalinti kauliukus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
278 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių filė Žingsnis 1
Iškočiokite tešlą ir paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite vyšnias, varškę ir graikinius riešutus. Filo lakštus supjaustykite 7 cm pločio juostelėmis.

Žingsnis 2

Vyšnių filė Žingsnis 2
Pasigaminkite filo pyragus su vyšniomis. Ant kiekvienos tešlos juostelės dėkite įdaro, suvyniokite į voką ar trikampį. Tada kiekvieną pyragą aptepkite grietine ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 3

Vyšnių filė Žingsnis 3
Iškepkite fillo pyragėlius su vyšniomis. Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos