Publikavimo data: 2024-06-23
Vyšnių filė
Filo yra plona tešla. Ji ruošiama taip: dubenyje sumaišykite miltus su vandeniu ir alyvuogių aliejumi, gerai išmaišykite ir plonai iškočiokite. Kepimo metu tešlos sluoksniai padidėja ir tampa erdvūs. Filo tešla laikoma sveikesne, nes joje miltai nėra maišomi su sviestu ar pienu, kurie yra kaloringi. Filo tešla puikiai tinka saldiems kepiniams, pavyzdžiui, vyšnioms. Uogas galima vartoti šviežias arba šaldytas. Prieš tai reikia pašalinti kauliukus.
Žingsnis 1
Iškočiokite tešlą ir paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite vyšnias, varškę ir graikinius riešutus. Filo lakštus supjaustykite 7 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 2
Pasigaminkite filo pyragus su vyšniomis. Ant kiekvienos tešlos juostelės dėkite įdaro, suvyniokite į voką ar trikampį. Tada kiekvieną pyragą aptepkite grietine ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Iškepkite fillo pyragėlius su vyšniomis. Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes.
Kategorijos