Publikavimo data: 2024-05-01
Vyšnių ir slyvų uogienė
Alyča turi daug organinių rūgščių, pektino ir vitaminų A ir C, kuriuos galima išsaugoti žiemai paprastame uogienės recepte. Alycha uogienė verdama su kauliukais, kurie vartojant lengvai atsiskiria dėl specialios technikos - prieš verdant kiekvienas vaisius praduriamas dantų krapštuku. Norint pasigaminti saldžiarūgštę uogienę, reikia atlikti kelis etapus - pirmiausia blanširuoti alyčą verdančiame vandenyje, tada paruošti sirupą, o paskutiniame etape sujungti ingredientus.
Žingsnis 1
Perdirbkite vyšnines slyvas. Supilkite vandenį į uogienės puodą. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite vandenį. Vyšnines slyvas sudėkite į metalinį sietelį. Nuleiskite į verdantį vandenį ir palaikykite 4-5 minutes. Iš verdančio vandens išimkite durklą su vyšniomis. Kiekvieną uogą pradurkite dantų krapštuku, kad verdant ji išlaikytų formą.
Žingsnis 2
Paruoškite cukraus sirupą. Į puodą supilkite 800 ml vandens, suberkite cukrų ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite vandenį, leiskite cukrui ištirpti, išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Perkelkite vyšnias į uogienės puodą. Uogas užpilkite sirupu ir palikite pastovėti 3 valandas. Tada puodą pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite uogienę 30 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Supilkite uogienę į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Palikite uogienę atvėsti ir padėkite stiklainius laikyti į sandėliuką.
Kategorijos