Publikavimo data: 2024-06-08
Vyšnių padažas
Atrodo, kad uogų padažas tinka tik desertams, tačiau taip nėra. Saldžiarūgštis uogų padažas puikiai papildys kepto kalakutienos ar jautienos kepsnio skonį. Uogų padažas gali būti gaminamas iš serbentų, spanguolių ar agrastų, tačiau būtent vyšnios kartu su raudonuoju vynu suteiks padažui subalansuotą saldžiarūgštį skonį, kuris puikiai tiks prie mėsos ar paukštienos ir patenkins kiekvieno gurmano skonį. Raudonasis vynas leis visiškai atsiskleisti vyšnių uogų skoniui ir aromatui.
Žingsnis 1
Kaitinkite vyną su krakmolu. Bulvių krakmolą ištirpinkite su vandeniu nedideliame dubenėlyje, kol neliks gumuliukų. Supilkite raudonąjį vyną į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite vyną, bet neužvirkite, ir nuolat maišydami supilkite į jį ištirpintą krakmolą. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 2
Sudėkite vyšnias, cukrų ir sviestą. Vyšnias ir cukrų supilkite į puode esantį vyną ir krakmolą. Maišydami virkite, kol cukrus ištirps, apie 3-4 minutes. Tada į padažą įdėkite gabalėlį sviesto ir gerai išmaišykite, kad sviestas visiškai pasiskirstytų padaže. Virkite dar 5 minutes, kol padažas taps vidutinio tirštumo, o uogos visiškai išvirs ir taps ryškiai raudonos spalvos.
Kategorijos