Publikavimo data: 2024-06-15
Vyšnių pyragas
Vyšnių ledams gaminti gali prireikti šiek tiek daugiau arba šiek tiek mažiau cukraus - viskas priklauso nuo naudojamų uogų. Jei ledams naudojate šviežias uogas, įsitikinkite, kad vyšnios yra prinokusios. Kokybiškų uogų minkštimas yra tankus ir tvirtas. Jei vyšnios yra minkštos, greičiausiai jos pernokusios arba pradėjo gesti. Užšaldytos uogos turi būti sveikos, nesulipusios ir be ledo.
Žingsnis 1
Suplakite kiaušinių trynius. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir vanile. Plakite mikseriu, pradėdami nuo mažo galingumo, paskui didindami greitį.
Žingsnis 2
Paruoškite ledų pagrindą. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir leiskite užvirti. Tada šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai supilkite kiaušinių masę. Vėl uždėkite ant ugnies ir nuolat maišydami virkite 2-3 minutes. Stebėkite, kad kremas neužvirtų. Į mišinį sudėkite vyšnias ir virkite 2-4 minutes. Mišinį atvėsinkite. Supilkite jį į blenderio dubenį ir susmulkinkite.
Žingsnis 3
Ledus su vyšniomis užšaldykite. Sudėkite ledus į indą, sandariai uždenkite ir dėkite į šaldiklį, kol užšals, maždaug 4-5 valandas. Kai užšaldysite, išimkite iš šaldiklio, susmulkinkite peiliu su bukomis galvutėmis ir dar kartą susmulkinkite trintuvu. Grįžkite į šaldiklį dar 2 valandoms.
Kategorijos