Vyšnių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Vyšnių uogienė

Džemą pagrįstai galima laikyti tarptautiniu desertu, nes jį gamina rytų slavai, baltarusiai, Užkaukazės, Artimųjų Rytų tautos, bulgarai, graikai ir kitos tautos. Siūlome pasigaminti uogienės iš vyšnių žiemai pagal receptą "Penkių minučių". Šis būdas leidžia maksimaliai išsaugoti uogų vientisumą ir naudingąsias medžiagas. Kaip matyti iš pavadinimo, vyšnias su cukrumi reikia virti tik 5 minutes. Vyšnių uogienė su kauliuku gaunasi tiršta ir šiek tiek rūgštoka.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
180 kcal.
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių uogienė Žingsnis 1
Sumaišykite vyšnias ir cukrų. Vyšnias sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite cukrumi. Švelniai išmaišykite šaukštu.

Žingsnis 2

Vyšnių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite vyšnias. Pastatykite dubenį su vyšniomis ant ugnies ir užvirinkite. Šaukštu nugriebkite atsiradusias putas. Virkite 5 minutes, kol uogienė taps tiršta, ir nukelkite nuo ugnies. Palikite uogienę kelioms minutėms pritraukti.

Žingsnis 3

Vyšnių uogienė Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Sterilizuotus stiklainius pripildykite uogiene iki pat kaklelio, uždarykite dangteliais ir užsukite. Tada stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite iki kitos dienos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos