Publikavimo data: 2024-05-01
Vyšnių uogienė
Džemą pagrįstai galima laikyti tarptautiniu desertu, nes jį gamina rytų slavai, baltarusiai, Užkaukazės, Artimųjų Rytų tautos, bulgarai, graikai ir kitos tautos. Siūlome pasigaminti uogienės iš vyšnių žiemai pagal receptą "Penkių minučių". Šis būdas leidžia maksimaliai išsaugoti uogų vientisumą ir naudingąsias medžiagas. Kaip matyti iš pavadinimo, vyšnias su cukrumi reikia virti tik 5 minutes. Vyšnių uogienė su kauliuku gaunasi tiršta ir šiek tiek rūgštoka.
Žingsnis 1
Sumaišykite vyšnias ir cukrų. Vyšnias sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite cukrumi. Švelniai išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 2
Išvirkite vyšnias. Pastatykite dubenį su vyšniomis ant ugnies ir užvirinkite. Šaukštu nugriebkite atsiradusias putas. Virkite 5 minutes, kol uogienė taps tiršta, ir nukelkite nuo ugnies. Palikite uogienę kelioms minutėms pritraukti.
Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Sterilizuotus stiklainius pripildykite uogiene iki pat kaklelio, uždarykite dangteliais ir užsukite. Tada stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite iki kitos dienos.
Kategorijos