Publikavimo data: 2024-05-19
Vyšnių uogienė su riešutais
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puode ar prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį, išmaišykite ir pastatykite ant didelės ugnies. Mišinį periodiškai maišykite, kol jis užvirs, ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite sirupą, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Išvirkite uogas ir riešutus. Paruoštas vyšnių uogas ir likusius graikinius riešutus sudėkite į verdantį cukraus sirupą. Švelniai išmaišykite, užvirinkite uogienę ir nukelkite nuo ugnies. Palikite uogienę 12 valandų, kad pritrauktų. Po 12 valandų uogienę vėl užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite dar 3 minutes.
Žingsnis 3
Supilstykite uogienę į stiklainius. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti. Vyšnių uogienę su riešutais laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
Kategorijos