Vyšnių uogienė su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vyšnių uogienė su riešutais

Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių uogienė su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puode ar prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį, išmaišykite ir pastatykite ant didelės ugnies. Mišinį periodiškai maišykite, kol jis užvirs, ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite sirupą, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 2

Vyšnių uogienė su riešutais Žingsnis 2
Išvirkite uogas ir riešutus. Paruoštas vyšnių uogas ir likusius graikinius riešutus sudėkite į verdantį cukraus sirupą. Švelniai išmaišykite, užvirinkite uogienę ir nukelkite nuo ugnies. Palikite uogienę 12 valandų, kad pritrauktų. Po 12 valandų uogienę vėl užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite dar 3 minutes.

Žingsnis 3

Vyšnių uogienė su riešutais Žingsnis 3
Supilstykite uogienę į stiklainius. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti. Vyšnių uogienę su riešutais laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos