Publikavimo data: 2024-06-23
Zadziki padažas su vyno actu
Graikų virtuvės pasididžiavimą - baltąjį dziki padažą - galima pasigaminti namuose. Tai bene labiausiai tinkantis padažas pasaulyje, nes jo sudėtyje yra tik pieno produktai, daržovės, šviežios žolelės ir keli prieskoniai. Todėl šio padažo galima drąsiai dėti prie kaloringesnių ir tirštesnių patiekalų - keptos mėsos, žuvies, bulvių. Padažu galima gardinti salotas arba, kaip paprastai daro graikai, dėti į gyros - graikišką gatvės patiekalą iš plokštainio, mėsos ir daržovių.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą. Sumaišykite pieną su jogurtu, supilkite į stiklainius. Kiekvieną stiklainį sandariai uždenkite folija. Įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir išjunkite. Dėkite stiklainius į orkaitę 6 valandoms, kas valandą įjungdami orkaitę 5 minutėms. Tada 6 valandoms įdėkite jogurtą į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Supjaustykite padažui skirtus ingredientus. Nupjaukite agurkų galus, smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite juos vidutine tarka. Lengvai nuspauskite ir nusausinkite skystį. Nuo kalendros, petražolių ir krapų pašalinkite storus kotelius ir labai smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite jogurtą ir pieną, sudėkite česnaką, agurkus, žoleles ir viską sumaišykite. Padažą pagardinkite alyvuogių aliejumi, vyno actu, druska ir pipirais. Dar kartą išmaišykite ir prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos