Publikavimo data: 2024-05-25
Žalioji alyva
Žaliasis sviestas tinka salotoms, žuviai ar mėsai, taip pat sumuštiniams gardinti. Šis aliejus suteiks mėgstamiausiems patiekalams gaivumo ir pikantiškumo. Pagal mūsų receptą išsaugosite ryškų vasaros žolelių aromatą ir skonį, kurių taip trūksta žiemą. Dėl savo nuostabaus atspalvio žaliasis aliejus gali tapti puikia patiekalų puošmena.
Žingsnis 1
Atsitiktinai susmulkinkite žalumynus, pašalinkite stambius kotelius ir perkelkite juos į maišytuvo stiklinę.
Žingsnis 2
Žalumynus užpilkite augaliniu aliejumi. Mišinį smulkinkite iki vientisos masės 4-5 minutes.
Žingsnis 3
Pastatykite puodą ant kaitros. Paruoškite vandens vonelę sviestui atvėsinti. Supilkite sviestą į įkaitintą puodą ir maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies ir perkelkite į vandens vonelę, kad atvėstų.
Žingsnis 4
Naudodami dvigubą sietelį arba sietelį ir marlę, išsklaidykite visą aliejų iš išsklaidytų smulkių žalumynų.
Žingsnis 5
Žaliąjį aliejų sandariai laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 4 savaites.
Kategorijos