Žalioji alyva pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Žalioji alyva

Žaliasis sviestas tinka salotoms, žuviai ar mėsai, taip pat sumuštiniams gardinti. Šis aliejus suteiks mėgstamiausiems patiekalams gaivumo ir pikantiškumo. Pagal mūsų receptą išsaugosite ryškų vasaros žolelių aromatą ir skonį, kurių taip trūksta žiemą. Dėl savo nuostabaus atspalvio žaliasis aliejus gali tapti puikia patiekalų puošmena.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
544 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
60 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žalioji alyva Žingsnis 1
Atsitiktinai susmulkinkite žalumynus, pašalinkite stambius kotelius ir perkelkite juos į maišytuvo stiklinę.

Žingsnis 2

Žalioji alyva Žingsnis 2
Žalumynus užpilkite augaliniu aliejumi. Mišinį smulkinkite iki vientisos masės 4-5 minutes.

Žingsnis 3

Žalioji alyva Žingsnis 3
Pastatykite puodą ant kaitros. Paruoškite vandens vonelę sviestui atvėsinti. Supilkite sviestą į įkaitintą puodą ir maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies ir perkelkite į vandens vonelę, kad atvėstų.

Žingsnis 4

Žalioji alyva Žingsnis 4
Naudodami dvigubą sietelį arba sietelį ir marlę, išsklaidykite visą aliejų iš išsklaidytų smulkių žalumynų.

Žingsnis 5

Žalioji alyva Žingsnis 5
Žaliąjį aliejų sandariai laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 4 savaites.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos