Kalmarus geriausia virti pasūdytame verdančiame vandenyje arba kepti iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, prispaudžiant medine mentele prie kepimo paviršiaus. Tai nėra sudėtinga, tereikia įgūdžių ir pasitikėjimo, kad užteks kepimo laiko. Svarbu kalmarų neperkepti, kad jų mėsa išliktų sultinga. Pabandykite pasigaminti salotų su virtais kalmarais, avokadais ir sojų padažu - jos taps mėgstamiausiomis ant jūsų stalo.
Žingsnis 1
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies ir užvirinkite. Įmeskite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes. Kalmarus į vandenį dėkite po vieną, kad vanduo nuolat virtų. Kalmarų nereikėtų virti ilgai, kitaip jie taps guminiai. Atkreipkite dėmesį, kad kartais kalmarai parduodami virti šaldyti. Atšildykite juos ir tiesiog pamerkite į verdantį vandenį. Atvėsinkite kalmarus ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Peiliu arba plonu metaliniu desertiniu šaukštu nulupkite avokadą. Supjaustykite vaisių kubeliais ir sudėkite į salotų lėkštę.
Žingsnis 3
Nulupkite agurkus, jei jie kieti, ir supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip avokadas. Sudėkite salotas į salotinę ir pagardinkite sojų padažu bei garstyčių padažu. Juos sumaišykite atskirame dubenyje.