Publikavimo data: 2024-05-19
Abrikosų confitur
Abrikosų "confitur" ruošiamas pagal receptą be sėklų. Šis prancūziškas desertas tvirtai įsitvirtino pasaulio virtuvėje, o jo tiršta ir kvapni struktūra leidžia naudoti confitur kepant ir gaminant naminius saldumynus. Naudingas vitaminų paruošimas žiemai primins vasaros dienas. Šiame skanėste gausu vitamino C ir geležies, kuri teigiamai veikia imuninę sistemą. Konfitūroje nėra abrikosų skiltelių, kaip įprastoje uogienėje, todėl ją lengva tepti ant duonos.
Žingsnis 1
Perdirbkite abrikosus. Abrikosų minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą, supilkite cukrų. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 5-8 valandas.
Žingsnis 2
Išvirkite konfitą. Įmaišykite abrikosus ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos, virkite 30 minučių. Mišinį periodiškai maišykite, kad nesudegtų. Nukoškite putas skepetaite. Išjunkite kaitinimą.
Žingsnis 3
Žiemai pasilikite konditerijos gaminių. Paskirstykite konfitą stiklainiuose, užsukite dangtelius, uždenkite antklode. Kai viskas atvės, stiklainius perkelkite laikyti į sandėliuką.
Kategorijos