Cherry confitur pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Cherry confitur

Vyšnios yra labai sveikos uogos. Jose gausu skaidulų ir vitaminų. Jos stimuliuoja imunitetą, gerina odos, plaukų ir nagų būklę. Puikus būdas paruošti uogas žiemai - pasigaminti vyšnių confit. Šiame recepte naudojamas pektinas. Jis atlieka tirštiklio vaidmenį ir leidžia pagreitinti gaminimo procesą. Taip pat galite vartoti želatiną. Vyšnias geriau rinkti sausu, saulėtu oru, tada uogos bus saldesnės.
Gaminimo laikas
520 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
163 kcal.
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.69/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cherry confitur Žingsnis 1
Vyšnias užbarstykite cukraus pudra ir palikite, kad prisitrauktų. Uogas sudėkite į emaliuotą dubenį, užpilkite cukrumi, uždenkite marle ir palikite vėsioje vietoje 8 valandoms.

Žingsnis 2

Cherry confitur Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Sumaišykite dubenėlio turinį, supilkite vandenį ir įjunkite vidutinę ugnį. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes, nepamiršdami nugriebti putų. Mišinį išvirkite iki norimo tirštumo.

Žingsnis 3

Cherry confitur Žingsnis 3
Sudėkite likusius ingredientus. Į uogų mišinį supilkite pektiną ir citrinos rūgštį, išmaišykite ir virkite 2 minutes.

Žingsnis 4

Cherry confitur Žingsnis 4
Konfitą išsiųskite saugoti. Sudėkite konfitą į paruoštus stiklainius, užsukite metaliniais dangteliais. Uždenkite šiltu audiniu ir palikite visiškai atvėsti. Tada laikykite vėsioje ir sausoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos