Braškių confitur pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Braškių confitur

Vasarą daugelis šeimininkių klausia savęs, kaip namuose pasigaminti braškių užtepėlę žiemai? Klasikiniai receptai numato, kad reikia naudoti želė agentą. Tai gali būti želatina arba pektinas. Jie padės uogienę padaryti tirštą. Uogas reikėtų rinktis šviežias, nepažeistas, su ryškiai žaliais kauliukais - tada uogienė išeis skani. Uogienę galima naudoti kaip savarankišką desertą arba kaip torto papuošimą.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
184 kcal.
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių confitur Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Sudėkite braškes į blenderio indą ir susmulkinkite iki tyrės.

Žingsnis 2

Braškių confitur Žingsnis 2
Išvirkite konditerijos pagrindą. Sudėkite tyrę į puodą, suberkite cukrų, išmaišykite. Įjunkite vidutinę ugnį, kaitinkite, kol užvirs, bet neleiskite užvirti. Tada palikite 30 minučių atvėsti.

Žingsnis 3

Braškių confitur Žingsnis 3
Išvirkite konfitą. Į atvėsusį uogų sirupą įpilkite pektino ir citrinos rūgšties, pastatykite ant ugnies ir pašildykite neužvirdami.

Žingsnis 4

Braškių confitur Žingsnis 4
Išsaugokite braškių konfitą. Paruoštą konfitą sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos