Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių confitur
Vasarą daugelis šeimininkių klausia savęs, kaip namuose pasigaminti braškių užtepėlę žiemai? Klasikiniai receptai numato, kad reikia naudoti želė agentą. Tai gali būti želatina arba pektinas. Jie padės uogienę padaryti tirštą. Uogas reikėtų rinktis šviežias, nepažeistas, su ryškiai žaliais kauliukais - tada uogienė išeis skani. Uogienę galima naudoti kaip savarankišką desertą arba kaip torto papuošimą.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Sudėkite braškes į blenderio indą ir susmulkinkite iki tyrės.
Žingsnis 2
Išvirkite konditerijos pagrindą. Sudėkite tyrę į puodą, suberkite cukrų, išmaišykite. Įjunkite vidutinę ugnį, kaitinkite, kol užvirs, bet neleiskite užvirti. Tada palikite 30 minučių atvėsti.
Žingsnis 3
Išvirkite konfitą. Į atvėsusį uogų sirupą įpilkite pektino ir citrinos rūgšties, pastatykite ant ugnies ir pašildykite neužvirdami.
Žingsnis 4
Išsaugokite braškių konfitą. Paruoštą konfitą sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos