Publikavimo data: 2024-05-19
Vyšnių konfit
Confitur ruošiamas nuo seniausių laikų. Apie šį skanėstą užsimenama Plinijaus "Gamtos istorijoje". Desertas plačiai paplito XIX a. Jis ruošiamas iš įvairių vaisių, uogų ir net daržovių. Pasigaminti vyšnių confit žiemai namuose gali bet kokią kulinarinę patirtį turinčios namų šeimininkės. Receptas numato šviežių uogų naudojimą, tačiau galima vartoti ir šaldytas. Svarbiausia prieš tai pašalinti sėklas.
Žingsnis 1
Migdolų dribsnius ir kalendrą išdžiovinkite. Įkaitinkite sausą keptuvę, suberkite kalendrų sėklas ir migdolų dribsnius. Maišydami kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite cukrų, pastatykite ant ugnies ir kaitinkite, kol kristalai ištirps.
Žingsnis 3
Sirupą sumaišykite su vyšniomis. Sudėkite uogas į karštą sirupą, išmaišykite, užvirinkite ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite ruošti confit. Į keptuvę su vyšniomis suberkite skrudintus migdolų dribsnius ir kalendrų sėklas. Išmaišykite, sumažinkite degiklį iki žemos ugnies ir troškinkite 10-12 minučių.
Žingsnis 5
Konfitą išsaugokite. Karštą konfitą sudėkite į stiklainius ir uždarykite juos konservavimo indeliais. Atvėsinkite kambario temperatūroje, tada laikykite šaldytuve.
Kategorijos