Vyšnių konfit pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vyšnių konfit

Confitur ruošiamas nuo seniausių laikų. Apie šį skanėstą užsimenama Plinijaus "Gamtos istorijoje". Desertas plačiai paplito XIX a. Jis ruošiamas iš įvairių vaisių, uogų ir net daržovių. Pasigaminti vyšnių confit žiemai namuose gali bet kokią kulinarinę patirtį turinčios namų šeimininkės. Receptas numato šviežių uogų naudojimą, tačiau galima vartoti ir šaldytas. Svarbiausia prieš tai pašalinti sėklas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
149 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių konfit Žingsnis 1
Migdolų dribsnius ir kalendrą išdžiovinkite. Įkaitinkite sausą keptuvę, suberkite kalendrų sėklas ir migdolų dribsnius. Maišydami kepkite 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Vyšnių konfit Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į puodą storu dugnu supilkite vandenį, suberkite cukrų, pastatykite ant ugnies ir kaitinkite, kol kristalai ištirps.

Žingsnis 3

Vyšnių konfit Žingsnis 3
Sirupą sumaišykite su vyšniomis. Sudėkite uogas į karštą sirupą, išmaišykite, užvirinkite ir virkite 2-3 minutes.

Žingsnis 4

Vyšnių konfit Žingsnis 4
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite ruošti confit. Į keptuvę su vyšniomis suberkite skrudintus migdolų dribsnius ir kalendrų sėklas. Išmaišykite, sumažinkite degiklį iki žemos ugnies ir troškinkite 10-12 minučių.

Žingsnis 5

Vyšnių konfit Žingsnis 5
Konfitą išsaugokite. Karštą konfitą sudėkite į stiklainius ir uždarykite juos konservavimo indeliais. Atvėsinkite kambario temperatūroje, tada laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos