Publikavimo data: 2024-06-09
Abrikosų streusel su erdviu įdaru
Tai pyragas su trupiniais iš trumpalaikės tešlos. Jis kepamas iš varškės tešlos su abrikosų įdaru. Nusprendžiau šį receptą patobulinti ir į jį įmaišiau puraus grietinėlės įdaro. Pasirodė skanus ir paprastas.
Žingsnis 1
Paruoškite užpilą. Sumaišykite suminkštintą sviestą, miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, maltą cinamoną iki vientisos konsistencijos, iškočiokite tešlą į rutulį, suvyniokite į maišelį ir įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kruopščiai sumaišykite varškę, pieną, saulėgrąžų aliejų, kiaušinį, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Palaipsniui įmaišykite miltus ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į apskritimą ir įdėkite į aliejumi pateptą apvalią formą, suformuokite šonus.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra mikseriu iki purumo, supilkite grietinę, išmaišykite mentele. Abrikosus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant tešlos formos, ant viršaus užpilkite grietinėlės įdarą. Iš šaldiklio išimkite tešlos viršų, sutarkuokite ir pabarstykite pyrago viršų. Galite papuošti braškėmis. Kepkite įkaitintoje 180 ℃ orkaitėje 35 minutes.
Kategorijos