Publikavimo data: 2024-01-02
Bananų ir mamos pyragas. receptas
Originalus pyrago, pagaminto iš sausainių tešlos, bananų ir puraus grietinėlės sluoksnio, receptas. Šiuo desertu tikrai padarysite įspūdį ir kartu nesugaišite daug pastangų ir laiko. Bananai yra tradicinis desertų vaisius. Be kita ko, taip yra dėl jo hipoalergiškumo. Todėl toks pyragas gali patikti ir suaugusiesiems, ir vaikams. Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, rekomenduojame naudoti labai prinokusius bananus.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite kiaušinius ir bananus. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 ⁰C.
Žingsnis 2
Sviestą sutarkuokite stambia tarka. Kad sviestą būtų lengviau sutarkuoti, prieš gamindami įdėkite jį 15-25 minutėms į šaldiklį.
Žingsnis 3
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą.
Žingsnis 4
Į sviestą suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Įdėkite trynius ir užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maišelį arba maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Bananus supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, pageidautina, kad jie būtų dideli ir prinokę.
Žingsnis 6
Atšaldytą tešlą iškočiokite ir sudėkite į kepimo indą, suformuodami dugną ir šonus.Tešlą geriau iškočioti tiesiai ant maistinės plėvelės, kad būtų lengviau ją perkelti į kepimo indą.
Žingsnis 7
Ant tešlos viršaus sudėkite bananus.
Žingsnis 8
Ant viršaus užtepkite grietinės ir dėkite į orkaitę 20 minučių kepti.
Žingsnis 9
Tuo tarpu paruoškite baltyminį kremą. Į kiaušinių baltymus suberkite cukraus pudrą ir viską išplakite mikseriu iki vientisos ir purios masės.
Žingsnis 10
Išimkite pyragą iš orkaitės ir užtepkite baltyminį kremą ant grietinės. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę dar 5 minutėms, padidinę temperatūrą iki 200 ⁰C.
Žingsnis 11
Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės, išimkite iš formos ir laikykite šaltoje vietoje.
Žingsnis 12
Patiekite pyragą šaltą, supjaustytą gabalėliais.Patarimas: jei kremas šiek tiek susigeria, nieko tokio. Tai neturės jokios įtakos pyrago skoniui.
Žingsnis 13
Papuoškite pyragą mėtomis ir pabarstykite cinamonu.
Kategorijos