Publikavimo data: 2024-02-04
Moliūgų pyragas receptas
Moliūgas tinka ne tik kaip Helovino dekoracija, bet ir kaip skanaus pyrago įdaras. Tikriausiai nėra vieno klasikinio šio patiekalo varianto: kiekviena šeima jį gamina savaip. Kažkas į įdarą deda medaus ir cinamono, kažkas įmaišo saują manų kruopų - viskas priklauso nuo pageidavimų. Svarbiausia, kad galiausiai patiekalas patiks net ir tiems, kurie yra abejingi moliūgui. šiame recepte naudojamas sviestas ir Green Line vištų kiaušiniai.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite, smulkiai sutarkuokite ir išspauskite sultis. Suberkite miltus ir kubeliais supjaustykite sviestą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje išsukite minkštą sviestą su cukrumi. Sudėkite kiaušinius, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite, tada sudėkite išspaustą moliūgo minkštimą, miltus ir sodą, užgesintą citrinos sultimis. Vietoj kepimo sodos galite naudoti tešlos raugą.
Žingsnis 3
Masę paskirstykite į riebalais išteptą 26 cm skersmens formą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40-45 min.
Žingsnis 4
Pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos