Publikavimo data: 2024-02-04
Šokoladinis pyragas receptas
Niekas neliks abejingas naminiam šokoladiniam pyragui. Jei nuspręsite pasigaminti šį pyragą, pamirškite visas dietas ir draudimus, nes negalėsite sustoti, kol liks bent vienas gabalėlis.
Žingsnis 1
Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais. Sviestą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nulupkite graikinius riešutus, paskrudinkite juos sausoje keptuvėje, kol taps auksiniai, ir smulkiai sukapokite. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą.
Žingsnis 2
Sumaišykite kakavą su sviestu ir cukrumi. Viską kaitinkite vandens vonelėje ir maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Persijotus miltus ir kepimo miltelius sumaišykite su grietinėle, sviesto mišiniu ir augaliniu aliejumi. Maišykite maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į tešlą suberkite graikinius riešutus ir ištirpintą šokoladą. Kruopščiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą ir 30 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Formą išklokite kepimo pergamentu, kad pyragą būtų lengviau išimti.
Žingsnis 6
Supjaustykite pyragą porcijomis ir patiekite.
Kategorijos